La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament exposa a Toledo les polítiques del Consell en matèria de despoblament

28/09/2021
La directora general de l"Agenda Valenciana Antidespoblament exposa a Toledo les polítiques del Consell en matèria de despoblament

- J Jeannette Segarra ha participat en un seminari sobre cohesió territorial, organitzat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic


La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha participat en el seminari 'Cooperació multinivell per a la vertebració territorial, lluita contra el despoblament i desafiaments demogràfics', organitzat a Toledo pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Segarra ha exposat en el marc d'aquest fòrum multidisciplinari les polítiques del Consell en matèria de lluita contra el despoblament. En aquest sentit, s'ha referit als aspectes més importants que recull l'estratègia Avant 20-30, que suposen "el full de ruta que plantegem des del Consell per a donar una resposta decidida al fenomen del despoblament".

La directora general d'AVANT també ha fet esment a iniciatives concretes que ja està desenvolupant el Consell, com els programes Reviu i Itinerant, el pla contra l'exclusió financera o les polítiques per a facilitar l'accés a l'habitatge als joves en zones rurals.

D'altra banda, Jeannette Segarra participarà aquest dimecres, 29 de setembre, en el taller internacional sobre despoblament que, amb el títol de 'Depopulation and agglomeration in turbulent times: threat or opportunity?', organitza la Càtedra AVANT de l'UJI.

En aquest fòrum internacional s'estudiaran les estratègies amb les quals fer front al despoblament, el procés de canvi estructural en l'economia espanyola i els seus efectes en la distribució espacial de la població, així com el context macroeconòmic de l'Espanya despoblada.

Així mateix, la directora general d'AVANT té previst assistir divendres que ve a la VII Jornada Tècnica per a Professionals del Desenvolupament Local 2021: 'AODL, contra el despoblament, acció directa', que tindrà lloc també a la Universitat Jaume I de la capital de la Plana.

Arxius relacionats