L'Agenda Valenciana Antidespoblament publica la concessió d'ajudes als municipis de la xarxa Punts Nets Avant

26/11/2021
L"Agenda Valenciana Antidespoblament publica la concessió d"ajudes als municipis de la xarxa Punts Nets Avant

- La red de Punts Nets Avant pretende mejorar las infraestructuras de que disponen los municipios en riesgo de despoblación para la acogida del turismo de autocaravanas
- La directora general de Avant destaca que fomentar la movilidad de estas autocaravanas ayudará al pequeño comercio y a las empresas de turismo activo



El 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' publica aquest divendres la concessió de les ajudes destinades a la promoció i foment de la xarxa de Punts Nets Avant en els municipis en risc de despoblament.

Amb un import total de 60.000 euros, les ajudes arribaran als municipis de Cervera del Maestre i Canet lo Roig (Baix Maestrat), de la província de Castelló, i a Benissuera, Otos (la Vall d'Albaida), Benagéber (els Serrans) i Chera (Requena-Utiel), de la província de València. Cada municipi rebrà una inversió per part de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) de 10.000 euros.

Per a la directora general d'Avant, Jeannette Segarra, "l'interior de la nostra Comunitat està per descobrir" i, mitjançant aquesta xarxa d'autocaravanes de nord a sud de la Comunitat, "volem contribuir al fet que aquests municipis traguen tot el seu potencial".

Segarra ha afegit que "fomentar la mobilitat d'aquestes autocaravanes, que circulen sobretot per l'interior, ajudarà el xicotet comerç i empreses de turisme actiu, i activarà l'activitat econòmica d'aquestes zones".

La xarxa de Punts Nets Avant pretén millorar les infraestructures de què disposen aquests municipis per a l'acolliment del turisme d'autocaravanes, de manera que es complisca amb les exigències mediambientals de tractament de residus.

Es tracta d'àrees de servei que les persones autocaravanistes localitzen per mitjà de les seues aplicacions mòbils. En aquestes, les persones usuàries podran proveir-se d'aigua potable i buidar les aigües grises i les aigües negres.

Aquesta xarxa pretén facilitar, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, la mobilitat de les autocaravanes, de manera que s'acoste les persones usuàries cap a les comarques de l'interior de la Comunitat, especialment cap a aquestes localitats en risc de despoblació, on podran gaudir-ne de la gastronomia i el patrimoni cultural i natural.

Arxius relacionats