El Consell instal·la a Llocnou de Sant Jeroni el primer caixer automàtic a la província de València dins del seu programa per a la lluita contra l'exclusió financera

04/02/2022
El Consell instal·la a Llocnou de Sant Jeroni el primer caixer automàtic a la província de València dins del seu programa per a la lluita contra l...

- La directora general d'Avant ha visitat la població de Llocnou de Sant Jeroni, que recupera el seu primer caixer automàtic després d'anys sense serveis financers bàsics
- L'acord amb CaixaBank preveu la instal·lació de 135 caixers en 124 municipis amb una inversió per part de la Generalitat de 7,8 milions d'euros



La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) de la Generalitat, Jeannette Segarra, ha visitat aquest matí la localitat de Llocnou de Sant Jeroni, on la Generalitat ha instal·lat un caixer automàtic, després d'una dècada sense serveis bancaris bàsics.

Es tracta del primer caixer automàtic de la província de València que es posa en marxa dins del programa de la Generalitat per a la lluita contra l'exclusió financera. La mesura, que ha sigut adjudicada a l'entitat bancària CaixaBank, preveu la instal·lació de 135 caixers en 124 municipis amb una inversió per part de la Generalitat de 7,8 milions d'euros.

Segarra ha estat acompanyada pel director general d'Administració Local, Antoni Such; el director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i l'alcalde de la localitat, Ricard Igualde.

Per part de CaixaBank han assistit Francisco Adam, director del Centre d'Institucions de l'entitat a la Comunitat Valenciana, i Rocío García, directora d'Institucions a València.

La directora general d'Avant ha recordat que disposar d'un caixer automàtic, "més que una necessitat econòmica, és un dret de totes les persones que viuen en el món rural" i que han de desplaçar-se a altres poblacions més grans per a realitzar una tasca tan senzilla com traure diners o pagar un rebut.

Segarra hi ha afegit que "no és el mateix tancar una oficina bancària en qualsevol ciutat, que fer-ho en algun d'aquests municipis, ja que és l'única que tenen i l'únic mitjà d'accedir a aquests serveis".

Així mateix, ha assenyalat que aquesta mesura "és clau" per a la lluita contra el despoblament i ha destacat la col·laboració tant amb CaixaBank com amb l'IVF i amb els mateixos ajuntaments, "que són els que busquen el millor emplaçament per al caixer, en alguns casos en les mateixes cases consistorials".

Aquest és el cas de Llocnou de Sant Jeroni, que ha col·locat el caixer en les dependències de l'Ajuntament. Amb una població de 551 habitants, aquesta localitat de la comarca de la Safor va perdre l'única oficina bancària que tenia al voltant de 2012. L'alcalde de la localitat s'ha mostrat molt satisfet per la mesura que donarà servei també al municipi d'Almiserà, amb una població de 264 habitants.

El director d'Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana ha valorat "la iniciativa de la Generalitat per a evitar l'exclusió financera, a la qual cosa se suma el compromís de CaixaBank per a no abandonar municipis en què és l'única entitat i el servei de les oficines mòbils del banc, que arriben a quasi 72.000 residents en 71 municipis en risc d'exclusió financera a la Comunitat Valenciana".

A la comarca de la Safor (València) està prevista la instal·lació de cinc caixers automàtics més a les poblacions d'Almoines, Benirredrà, Guardamar de la Safor, Palmera i el Real de Gandia.

Dels 135 caixers que s'instal·laran als 124 municipis o pedanies de la Comunitat, en corresponen 53 a la província de Castelló, 58 s'estan col·locant a València i 24 a Alacant.

135 caixers

A la província de Castelló, la mesura beneficiarà les poblacions de Vallibona, Aín, Alcudia de Veo, Ares del Maestrat, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbers, la Jana, la Mata de Morella, Olocau del Rey, Palanques, Portell de Morella, la Serratella, San Rafael del Río, Tírig, Todolella, Vilar de Canes, Venta de San Antonio (Cabanes), Villores, Zorita del Maestrazgo, Algimia de Almonacid, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Ayódar, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Cirat, Cortes de Arenoso, San Vicente de Piedrahita (Cortes de Arenoso), Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Geldo, Ludiente, Matet, Montán, Pina de Montalgrao, Puebla de Arenoso, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Torás, El Toro, Torrechiva, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver i Zucaina.

A la província de València, els caixers s'instal·laran als municipis d'Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar de Palancia, Algímia d'Alfara, Gátova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, Cases de Bàrcena (València), Benifaraig (València), Borbotó (València), Poble Nou (València), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Guardamar de la Safor, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Palmera, el Palomar, Pinet, Real de Gandia, Salem, Benagéber, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Calles, Castielfabib, Cerdà, Chera, Chulilla, Cortes de Pallás, Jalance, Cotes, Dos Aguas, Estubeny, Gestalgar, la Granja de la Costera, Llaurí, Llocnou d'en Fenollet, Millares, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Chera, Teresa de Cofrentes, Torrebaja, Vallés, Zarra, Mareny de Barraquetes (Sueca), el Saler (València) i el Perellonet (València).

A la província d'Alacant, es tracta de les localitats d'Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, l'Atzúbia, Beniardá, Benigembla, Benimeli, Daya Vieja, Fageca, Famorca, Llíber, Setla de Nunyes (Muro de Alcoy), Benamer (Muro de Alcoy), Quatretondeta, el Ràfol d'Almúnia, Sagra, Sanet y Negrals, la Vall d'Alcalà, la Vall de Laguar, El Realengo (Crevillent), San Felipe Neri (Crevillent), El Mundamiento (Orihuela), La Matanza (Orihuela), El Escorratel (Orihuela) i Barbarroja (Orihuela).

Arxius relacionats