Visualització de contingut web

Caixers automàtics

Cajero FAGECAELIMINACIÓ DE L'EXCLUSIÓ FINANCERA EN MUNICIPIS I NUCLIS DE POBLACIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Ajudes per a incentivar i fomentar la prestació de serveis bancaris bàsics a través de:

 • subministrament i instal·lació de caixers automàtics
 • manteniment i posada en funcionament
 • assessorament financer

 

On es dirigeix l'acció?

En municipis i nuclis de població en l'àmbit territorial de la CV, especialment afectats pel tancament d'oficines i caixers bancaris. Sobretot afecta els municipis de l'àmbit rural de la CV més despoblada.


Qui ha impulsat l'acció i com es gestiona?

INICIATIVA pionera a Espanya, impulsada per Presidència de la Generalitat a través de la Direcció General de l'Agenda Valenciana antidespoblament (AVANT)


Quin és el seu objectiu?

Evitar l'exclusió financera de determinades persones que viuen en els municipis de l'àmbit rural perjudicats pel tancament d'oficines. Sobretot municipis en risc de despoblació.

El Consell d'Europa reconeix l'accés als serveis bancaris bàsics com un dret de la ciutadania.
 

Dotació econòmica consignada per la Direcció General Avant de la Generalitat Val.

 • 7,83 milions de € per a 4 anys (2022- 2025 inclosos).
  • Import anual: 1.957.500,00 €
 • S'instal·laran 135 caixers en 124 municipis.
 • Cost del Caixer: 14.500,00 €/anuals

 

Com s'ha engegat aquesta iniciativa i en quin punt es troba en aquests moments?

 • 6 de febrer de 2020 es van aprovar les bases reguladores de subvencions que es resolen per un procediment en règim de concurrència competitiva. Modificat pel Decret 21/2020 de 29 de desembre.
 • 16 de març de 2021 es van convocar les ajudes, de caràcter pluriennal per a 5 anys i quatre zones geogràfiques.
 • El 27 d'abril es va constituir la Comissió de Valoració.
 • Amb data 22 de juliol es va proposar la concessió de la subvenció a l'entitat "Caixabanc S. A." per haver obtingut la millor puntuació en la valoració realitzada per la Comissió. Final d'instal·lació juny 2022.

 

En quins municipis s'ha aprovat la instal·lació d'un caixer automàtic?

 1. Zona 1
  • Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar de Palància, Algímia d'Alfara, Gàtova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, Aín, l'Alcúdia de Veo, Ares del Maestrat, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbers, La Jana, Mata de Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Serratella, Sant Rafael del Rio, Tírig, la Todolella, Vallibona, Vilar de Canes, Venda de Sant Antoni (Cabanes), Villores, Sorita, Cases de Barcena, Benifaraig, Borboto, Poble Nou (València) i Santa Magdalena de Pulpis.
 2. Zona 2
  • Algímia d'Almonesir, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Aiòder, Begís, Benefer, Castellnou, Caudiel, Xóvar, Cirat, Cortes d'Arenós, Sant Vicent de Piedrahita (Cortes d'Arenós), Espadella, Fanzara, les Fonts d'Aiòder, Geldo, Lludient, Matet, Montant, Pina, la Pobla d'Arenós, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Toràs, el Toro, Torre-xiva, la Vall d'Almonesir, Vilanova de la Reina i Sucaina.
 3. Zona 3
  • Almudaina, Alqueria d'Asnar, l'Atzúbia, Beniardà, Benigembla, Benimeli, Daia Vella, Fageca, Famorca, Llíber, Quatretondeta, Ràfol d'Almúnia, Sanet i els Negrals, Vall de Laguar, El Del patrimoni reial (Crevillent), Sant Felip de Neri (Crevillent), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo/Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, el Real de Gandia, Salem. El Mundamiento (Oriola), La Matança (Oriola), El Escorratel (Oriola), Barba-rossa (Oriola), Barx, Benasau, Bellús, Benissuera i Murla.
 4.  Zona 4
  • Benaixeve, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Calles, Castielfabib, Cerdà, Xera, Xulilla, Cortes de Pallars, Xalans, Cotes, Dosaigües, Estubeny, Xestalgar, Granja de la Costanera, Llaurí, Llocnou d'en Fenollet, Millars, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Xera, Teresa de Cofrents, Torrebaixa, Vallés, Zarra, El Mareny de Barraquetes (Sueca), El Saler (València), Perellonet (València) i Fortaleny.