Jeanette Segarra destaca que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer prendrà mesures de sanejament en l'embassament de Bellús.

14/05/2021
Jeanette Segarra destaca que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer prendrà mesures de sanejament en l"embassament de Bellús.

- Segarra aposta pel potencial d'aquesta zona i assegura que es poden crear rutes, parcs i esports aquàtics
- La Confederació Hidrogràfica del Xúquer posarà en marxa quatre mesures per a millorar la qualitat de l'aigua de l'embassamentLa directora general d'Avant, l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, s'ha reunit aquest dijous amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, i li ha traslladat el malestar en què viuen algunes poblacions confrontants a l'embassament de Bellús per les males olors, els mosquits, etc.

Segarra ha planejat les necessitats d'adequar l'embassament per a poder millorar les condicions dels i les habitants dels municipis confrontants, que "són els que pateixen aquests problemes" i ha assegurat que aquesta zona "té un gran potencial i es pot revitalitzar, per exemple, creant rutes, esports aquàtics, etc."

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha assegurat que es posaran en marxa quatre mesures per a millorar les condicions de l'embassament i que, en breu, es duran a terme tècniques innovadores en el llit de l'embassament per a netejar-lo i millorar d'aquesta manera la qualitat de l'aigua.

D'altra banda, l'embassament de Bellús té una única presa d'eixida, i pròximament es realitzarà una presa múltiple per a poder extraure l'aigua des de la capa que tinga millor qualitat.

Jeannette Segarra també ha destacat que el president de la Confederació ha assegurat que hi haurà millores en la depuració i els col·lectors que aboquen en el riu, així com que s'augmentarà la capacitat de l'embassament, encara que per a fer-ho s'ha de construir un viaducte per a les vies del tren.

La directora d'Avant s'ha mostrat satisfeta amb aquesta reunió pel compromís del president de la Confederació de visitar pròximament la zona, i reunir-se amb responsables municipals de les poblacions més pròximes a l'embassament per a informar-los de les actuacions que es duran a terme i esmenar els problemes que hi ha actualment.

Arxius relacionats