Avant amplia el programa Itinerant de prestació de serveis a municipis de la Vall d'Albaida i el Comtat-Alcoià

29/09/2021
Avant amplia el programa Itinerant de prestació de serveis a municipis de la Vall d"Albaida i el Comtat-Alcoià

- L'objectiu és acostar professionals als municipis més despoblats perquè els veïns i veïnes no s'hagen de desplaçar
- Professionals de fisioteràpia, podologia i veterinària, entre altres, són els més sol·licitats



La Generalitat, a través de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Avant, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha estés el programa Itinerant, que s'estava duent a terme com a programa pilot a la comarca de l'Alt Palància, a comarques de València i Alacant.

L'objectiu d'aquest programa és coordinar una ruta de professionals autònoms itinerants que presten serveis bàsics necessaris en els diversos municipis a preus competitius. A la comarca de l'Alt Palància, el programa Itinerant ofereix els serveis de fisioteràpia, veterinària, podologia, informàtica, climatització i refrigeració, carnisseria i fusteria.

La directora general d'Avant, Jeannette Segarra, ha comentat que "aquest programa té com a objectiu cobrir les necessitats de les i els veïns de municipis en despoblament". "Accedir a serveis professionals determinats pot ser molt complex en pobles determinats, és fonamental crear una xarxa per a activar econòmicament i donar suport a autònoms i emprenedors que centren la seua activitat en zones d'interior", ha assenyalat.

El programa s'ha presentat ja a la Mancomunitat de la Vall d'Albaida i a la comarca del Comtat-Alcoià.

Avant està esperant que els diversos municipis indiquen els professionals que necessiten per a posar-se en contacte amb ells i que el programa Itinerant siga una realitat en aquestes dues noves comarques.

El programa Itinerant està pensat per a acostar aquests professionals als habitants dels municipis més xicotets de la Comunitat Valenciana: "Que tinguen el servei en les seues cases i poblacions i no s'hagen de desplaçar fins a un altre municipi, perquè volem que els habitants d'aquests pobles no hagen d'eixir per a buscar professionals i, d'altra banda, oferim als professionals del territori una oportunitat de trobar estabilitat i una manera de tirar endavant en la seua mateixa comarca", ha assegurat Jeannette Segarra.

A la comarca de la Vall d'Albaida hi ha 22 poblacions que es poden beneficiar d'aquest programa: Aielo de Rugat, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Montitxelvo, Otos, Palomar, Pinet, Ráfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

A la comarca alacantina del Comtat-Alcoià són 24 pobles els que entraran dins d'Itinerant: Benifallim, Penàguila, Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, l'Alqueria d'Asnar, Millena, l'Orxa, Planes, Quatretondeta i Tollos.

Arxius relacionats